Wykonanie

Biał ym
truflom niewiele potrzeba. Do sos u na bazie
śmietany oprócz nich dodałam jedynie starty
twar dy
ser i odro
binę pieprzu . Smak tych dodatków oczyw i ście nie przytłoczył aromatu
trufli, a le go pod kreślił. W daniu wykorzystałam rozdrobnione białe
trufle ze słoic zka przywiezione z Ch or wa cji. Może nie jest to tania
pami ątka, ale warto chociaż raz spróbować .- 200g
makaronu fusilli lunghi- 1/2 szklanki
śmietany 30%- 70g s era Comt é + do posypania- 1/2 słoiczka białych
trufli (15g)- szczypta
pieprzu- 1 łyżk a
masła1) Ugotować al dente
makaron.2) Wymieszać w misecz ce
śmietanę,
starty ser, białe
trufle i
piepr z.3) Na patelni roztopi ć mas ło, dodać
makaron oraz
śmietanę z
truflami i mieszać przez minutę.4) P odawać posypane d odatkowym
ser em.C za s przygotowania: 20 minutLiczba porcji: 2Kal oryczność jednej porcji: 740 kcal