ßßß
Jedzmy ryby! Sa bardzo zdrowe!Dla 4 osob:4 liety z lososia po ok. 120 g)2 lyzki soku z limonki lub cytrynysol, pieprz2 rtozowe grejfruty1 peczek szczypiorku (wzielam suszony)1 awokadomielona papryka pikantna1 lyzka miodu2 lyzki oliwy1 lyzka olejuFilety umyc, osuszyc, skropic sokiem z limonki i doprawic do smaku sola i pieprzem. Grejruty obrac, wyfiletowac, pokroic w kostke, sok powstaly przy krojeniu zachowac. Szczypiorek posiekac. Awokado obrac, wyjac pestke i pokroic w kostke miasz. Wymieszac z grejfrutami, szczypiorkiem. Sok z grejfutow wymieszac z miodem, oliwa i doprawic do smaku papryka w proszku, sosem zalc saltke i wymieszac. Filety z lososia usmazyc na rozgrzanym oleju, po ok. 4 minuty z kazdej strony. Podawac z salatka.Przepis z: "Lisa. Kochen& Backen" Nr 1/2012