« Sernik z truskawkamiPlacek z delikatnym kokosowym ... »Niedzielny obiad- smakowal domowym panom :)Dla 4 osob:1 kg piersi z indyka2 kromki chleba tostowego150 ml mleka1 peczek pietruszki1 zabek czosnku1 szalotka1 jajko100 ml bialego wina wytrawnego200 ml bulionu drobiowegosol, pieprz2 lyzki olejuPiers z indyka nakroic w srodku tworzac "kieszen". Posolic i popieprzyc rowniez wewnatrz. Chleb pokroic w kostke, zalac goracym mlekiem. Odstawic. Pietruszke posiekac. Szalotke i czosnek drobno posiekac. Podsmazyc na oleju. Dodac pietruszke. Wystudzic, dodac wraz jajkiem do odcisnietego chleba. Wymieszac. Nadzienie doprawic do smaku. Nadzienie wlozyc do pryzgotowanej w piersi indyka "kieszonki" Zamknac za pomoca wykalaczek lub szpadek. Pieczen podsmazyc ze wszytskich stron na goracym oleju, ulozyc w brytfannie, podlac winem i bulionem. Piec w uprzednio nagrzanym piekarniku w temperaturze 180°C (z termoobiegiem- 160°C) podlewajac czesto goracym sosem ok. 60-75 minut. Poniewaz sos wyparowal prawie calkowicie polecam do tego dania np. bialy soscebulowy i makaron.Przepis uczestniczy w akcji:Przepis na podstawie: "Lisa. Kochen und Backen" nr 2/2012.niedziela, 24 czerwca 2012, karto_flanapoleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »Komentarze