ßßß
Dla 4 osob:1 cebula1 zabek czosnku300 g marchwi800 g miesa wolowego na pieczeb (z lopatki)sol, pieprz3 lyzki oleju1 lyzka przecieru pomidorowego1 lyzeczka ziarenek gorczycy250 ml jasnego piwa pils300 ml bulionu2 listki laurowe200 g pieczarekPiekarnik nagrzac do 150°C. Cebule i czosnek obrac i posiekac. Marchew oczyscic, obrac i pokroic w krazki. Mieso umyc, osuszyc, posolic i popierzyc, usmazyc ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju. Wyjac i odstawic w cieple miejsce. Na pozostalym tluszczu podsmazyc cebule, czosnek i marchew. Dodac przecier pomidorowy i gorczyce i smazyc przez chwile. Wlac piwo i bulion, zagotowac. Wlozyc mieso i listki laurowe, piec wq piekarniku ok. 1 godz i 35 minut. Pieczarki oczyscic, posiekac w plastry, usmazyc na 1 lyzce oleju przez ok. 5 minut, dodac do sosu na ok. 10 minut przed koncem pieczenia pieczeni.Przepis z: "Lisa. Kochen und Backen. " 12/2011