ßßß
Przepis:Mięso pokroić na małe kawałki (wielkość zależy kto jakie lubi). Pieczarki umyć, przekroić na 4 ćwiartki. Marchewki obrać, pokroić z średniej grubości plasterki. Cebule obrać i pokroić w piórka, czosnek i natkę posiekać. Na rozgrzany olej, wrzucić cebulę i czosnek - przyrumienić. Dodać pokrojone pieczarki. Kiedy pieczarki odparują dodać mięso i całość dusić ok. 25 min.( można podlać odrobiną wody). Po tym czasie dodać marchewkę, natkę i przecier pomidorowy. Dusić do momentu, aż mięso i warzywa będą miękkie, ale nie rozgotowane (można podlać wodą, zależy czy mamy przecier gęsty czy nie). Całość doprawić solą i pieprzem. Przed podaniem posypać świeżą natką pietruszki. Podawać z pieczywem.
Smacznego.