Jakis czas temu szukalam wykorzystania dla peczka dymki i znalazlam oto ono: nadzywczaj prosta i pyszna salatka :)Dla 4 osob:2 jajka1/2 szklanki oliwysol, cukier1 lyzeczka musztradysok z cytryny1 peczek cebulidymki2 jablkapolowka zabka czosnkuJajka ugotowac na twardo i wystudzic. Odlozyc jedno zoltko, a pozostale czesci jajek posiekac. Zoltko rozetrzec z musztarda i dodawac po trochu ciagle ucierajac oliwe. Powstaly sos doprawic do smaku sola, cukrem i sokiem z cytryny. Cebulke pokroic w krazki wraz ze szczypiorem, sparzyc na sicie. Wymieszac z sosem, dodac obrane i pokrojone w kostke jablka, oraz drobno posiekany czosnek i jajka, wymieszac.Ta salatka jest doskonala na przystawke lub jako dodatek do miesa i ryb.