Wykonanie
Podwieczorek pod wieczorek.
Budyń.
kakao. Dzieciństwo.
Tarta.

Składniki (na 8 porcji):Spód:
mąka żytnia 200 g (301 kcal /100 g)
jogurt naturalny 150 ml1 łyżeczka
proszku do pieczenia2 łyżeczki
kakao2 łyżki
cukru pudru1
jajoWszystkie składniki wymieszaj i wyrób na jednolitą masę. Ciasto włóż na 30 minut do zamrażalnika. Po tym czasie rozwałkuj i wylep
ciastem tortownicę (spód + brzegi na 3 cm) wyłożoną papierem do pieczenia (24 cm). Piecz przez 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Nadzienie:1 i 1/2 szklanki
mleka 0,5 %
cukier puder 50 g
mąka pszenna 50g2
zółtkaskórka z 1/2
cytryny2 małe
bananyMleko zagotuj ze
skórką z cytryny.
Żółtka utrzyj na puszysta masę, cały czas miksując dodaj
mąkę i
cukier oraz ciepłe
mleko. Masę gotuj do uzyskania budyniu, cały czas mieszając by nie dopuścić do powstania grud.
Banany pokrój w plasterki i wyłóż nimi dno (2 warstwy). Następnie wylej na to masę budyniową.Smacznego pałaszowania !Wartość Kaloryczna 225 kcal (1 porcja)
Białko 7,2 gWęglowodany 43 , 2 gTłuszcz 3 , 8 g