Zimna hiszpańska na gorące dni. Zupa. A może coś więcej? Coś więcej pomidorów niż na codzień i więcej wewnętrznego słońca. Gęsta. Orzeźwiająca . Paprykowe grzanki dodadzą pikanterii. Viva la Espania!Składniki (na 4 porcje, ok. 1000 g zupy):750 g dojrzałych pomidorów1 czerwona papryka1 czerwona cebula1 mały ogórek zielony2 ząbki czosnkupół cytryny2 łyżki oliwy z oliwek200 ml bulionusól, pieprzPomidory natnij (krzyżyk na spodzie) i sparz wrzątkiem. Następnie obierz ze skórki. Cebulę, ogórka i paprykę posiekaj w kosteczkę. Obrane pomidory i pokrojone warzywa zblenduj na gładko. Wyciśnij sok z cytryny i dodaj do niego 2 łyżki oliwy. Czosnek posiekaj na drobno i rozetrzyj z mieszanką oliwy i soku z cytryny. Dodaj do zmiksowanych warzyw. Dodaj też bulion. Przypraw solą i pieprzem według uznania. Wstaw do lodówki.4 małe kromki pieczywa graham2 łyżki oliwy z oliwekpapryka słodka, ostra, chili w proszkuOliwę i przyprawy dokładnie wymieszaj. Smaruj pędzelkiem kromki z obu stron. Pokrój chleb na kosteczki. Podsmażaj na suchej patelni. Posyp nimi wierzch zupy przed samym podaniem.Wartość Kaloryczna 220 kcal (1 porcja)Białko 6 gWęglowodany 21 , 5 gTłuszcz 11 , 4 g