Trochę nieudane...ale pokazuję...przepis na biszkopt znalazłam gdzieś w necie..miało wyjść 8 tartaletek..a u mnie wyszło 6..jabłka i bita śmietana [która nie chciała ubić się] to już mój pomysł...ale mimo wszystko wyszło co wyszło i zostało zjedzone...do jabłek dodałam pysznego miodu z cynamonem z Anielskich Przysmaków ..Polecam miodek...pyycha...3 jaja3 łyżki cukru3 łyżki mąki pszennej1 łyżka mąki ziemniaczanej1 łyżeczka proszku do pieczenia WodzisławBiałka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i dalej ubić do jego całkowitego rozpuszczenia. Następnie dodać żółtka i ubijać. Dodać proszek do pieczenia i powoli przesiane mąki. Wszystko wymieszać bardzo delikatnie łyżką w jednym kierunku. Foremki do tartinek wysmarować tłuszczem i obsypać kaszą manną lub mąką. Wylać masę do 2/3 wysokości foremek i piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni ok. 20 minut.3-4 jabłka1 łyżka masła1-2 łyżki cukru [ ilość zależy od gatunku jabłek]1 łyżka miodu z cynamonem1 łyżka cynamonuśmietanacukier do smakuJabłka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Podsmażyć na maśle, dodać cukier , miód i cynamon i razem chwilkę jeszcze przesmażyć.Wyłożyć na upieczone biszkopciki, a na wierzch wyłożyć ubitą śmietanę z cukrem.