Wykonanie

Doskonałe na śniadanie, ponieważ długo nie trzeba czekać na upieczenie i wszystkim smakują :-). Lekko słodkie od
miodu, lekkie, mogą być podawane z
masełkiem,
dżemem, creme fraiche i
owocami lub jak tylko lubicie...Składniki:360 g
mąki pszennej1 łyżeczka
sody oczyszczonej1,5 łyżeczki
proszku do pieczenia1 łyżeczka
cynamonu1 łyżka drobnego
cukru30 g
masła, w temperaturze pokojowej65 g podpieczonego
muesli90 g
miodu180 ml
mlekaMąkę przesiać z
proszkiem do pieczenia,
sodą oczyszczoną,
cynamonem,
cukrem. Dodać
masło, wyrobić
między palcami. Dodać pozostałe składniki i szybko zagnieść ciasto.Podsypując ciasto
mąką rozwałkować je na grubość 2 cm i ostrą foremką do
ciastek (lub szklanką z
ostrym brzegiem) wykrajać scones o średnicy około 4,5 cm. Układać na oprószonej
mąką lub wyłożonej papierem do pieczenia blaszce w niedużych odstępach od siebie.

Piec około 15 minut w temperaturze 200ºC. Można podawać jeszcze ciepłe.Smacznego :-).

Źródło przepisu - 'The Australian Women's Weekly'.