ßßß
Bardzo letnie, uzależniająco smaczne. Co by o muffinach nie pisać, zawsze ich największą zaletą jest szybkość przygotowania, nie brudzenie wielu naczyń i nie używanie miksera.. Do kolekcji dla muffinomaniaków :-).Składniki na 12 sztuk:150 g mąki pszennej100 g mąki pszennej razowej50 g płatków owsianych120 g drobnego cukru1 duże jajko2 łyżki soku z cytryny1 szklanka mleka (250 ml)4 łyżki oleju (60 ml)2,5 łyżeczki proszku do pieczenia180 g malin (1 szklanka lub trochę więcej)110 g białej czekolady, posiekanejWszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.Mąki, cukier, proszek do pieczenia - przesiać.W jednym naczyniu wymieszać składniki suche, w drugim mokre, dodać maliny, czekoladę, delikatnie wymieszać.Formę do muffin wyłożyć papilotkami, nałożyć do nich masę do 3/4 wysokości.Piec w temperaturze 190ºC przez 25 minut. Studzić na kratce.Smacznego :)