Wykonanie

Bardzo letnie, uzależniająco smaczne. Co by o muffinach nie pisać, zawsze ich największą zaletą jest szybkość przygotowania, nie brudzenie wielu naczyń i nie używanie miksera.. Do kolekcji dla muffinomaniaków :-).Składniki na 12 sztuk:150 g
mąki pszennej100 g
mąki pszennej razowej50 g
płatków owsianych120 g drobnego
cukru1 duże
jajko2 łyżki
soku z cytryny1 szklanka
mleka (250 ml)4 łyżki
oleju (60 ml)2,5 łyżeczki
proszku do pieczenia180 g
malin (1 szklanka lub trochę więcej)110 g
białej czekolady, posiekanejWszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.
Mąki,
cukier,
proszek do pieczenia - przesiać.W jednym naczyniu wymieszać składniki suche, w drugim mokre, dodać
maliny,
czekoladę, delikatnie wymieszać.Formę do muffin wyłożyć papilotkami, nałożyć do nich masę do 3/4 wysokości.Piec w temperaturze 190ºC przez 25 minut. Studzić na kratce.Smacznego :)
