Wykonanie
Jeszcze letnio, choć aura w
Krakowie iście jesienna...
MALINOWE MUFFINY Z
BIAŁĄ CZEKOLADĄ
Składniki (na około 16 muffin):300 g
mąki pszennej,50 g
płatków owsianych,120 g
cukru,1
jajko,skórka otarta z 1
cytryny,1 szklanka
mleka,4 łyżki
oleju,2,5 łyżeczki
proszku do pieczenia,1,5 szklanki
malin,tabliczka dobrej,
białej czekolady.Jak to robimy?W dużym naczyniu mieszamy suche składniki, czyli
mąkę,
płatki,
cukier oraz
proszek do pieczenia.W drugim łączymy mokre-
jajko,
mleko i
olej. Mokre mieszamy z suchymi, dodajemy posiekaną w kostkę
białą czekoladę,
maliny oraz
skórkę z cytryny.Masę przekładamy papilotek lub silikonowych foremek i pieczemy przez około 35 do 40 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 150 stopni.


Smacznego!Zmodyfikowany przepis z :http://www.mojewypieki.com/przepis/muffiny-z-malinami-i-biala-czekolada