ßßß Cookit - przepis na Ciasto drożdżowe z nadzieniem twarogowym

Ciasto drożdżowe z nadzieniem twarogowym

Wykonanie

Moja siostra z tego przepisu robiła bułeczki z serem. Ja postanowiłam zrobić ciasto choć jak po odrywaniu ślimaczków to i tak wychodzą bułeczki :)
Składniki na ciasto:
- 50 dag mąki
- 1 szklanka ciepłego mleka
- 2 łyżki cukru
- 2 łyżki margaryny
- 1 jajko
- 4 dag świeżych drożdży
- szczypta soli
Składniki na ciasto zarobić i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Składniki na masę serową:
- 30 dag twarogu
- 4 łyżki cukru
- 1 łyżka masła
- 1 jajko
- 2 łyżki śmietany
- 1 łyżka mąki
- 2 opakowania cukru waniliowego
- 10 dag rodzynek
Twaróg utrzec na gładką masę a następnie dodawać po kolei następne składniki.
Gdy ciasto wyrośnie, odrywamy kawałek ciasta i wałkuję by miał rozmiar blaczki w której będziemy piec ciasto. Blachę wykładamy papierem i wkładamy rozwałkowany kawałek ciasta na blachę.
Resztę ciasta również wałkujemy i nakłdamy farsz. Ciasto zawijamy jak na makowiec. Kroimy na równe częście i kładziemy na blaszkę. Możemy na koniec posypać cynamonem.
Zostawiamy ciasto do wyrośnięcia na jakieś 20 minut.
Wstawiamy ciasto do nagrzanego piekarnika na 180 - 200 C i pieczemy ok 30 minut.
Możemy ciasto posypac cukrem pudrem.
Smacznego!!!
Źródło:http://www.mojewypieki.com/przepisy-uzytkownikow/przepis/929/ciasto-drozdzowe-z-nadzieniem-twarogowym