Wykonanie
Składniki:* 0,5 kg
mąki* 12,5 dag
margaryny* 12,5 dag
masła* 4
żółtka* 1
cukier waniliowy* 1 łyżka gęstej
śmietany* 10 dag
cukru pudru* 3 łyżeczki
proszku do pieczenia* 2 kg
jabłekWykonanie:Z
mąki,
margaryny,
masła,
żółtek,
śmietany,
proszku do pieczenia i
cukrów zagnieść kruche ciasto. Podzielić na dwie części. Jedną wyłożyć dno formy, a drugą włożyć do zamrażalnika.
Jabłka obrać, podzielić na ćwiartki, pokroić w plastry i ułożyć na ciasto. Na wierzch zetrzeć drugą część ciasta. Włożyć do piekarnika na 40 minut w 180 stopniach Celsjusza, najlepiej na termoobiegu. Podawać posypane
cukrem pudrem i
bitą śmietaną. Pyszne jeszcze ciepłe ^-^ Smacznego!