Ciasto troszke zmodyfikowane przeze mnie:) Ja nie użyłam zadnego powidła gdyż wydawało mi sie ze ciasto bedzie lepsze,w oryginale masa była bez zelatyny-ja dla bezpieczeństwa dodałam zelatyne zeby masa była bardziej stabilna.Ciasto wyszło bardzo dobre wiec polecam do zrobienia :)Skłaniki na ciasto:6 jajszklanka cukrujedna płaska łyzeczka proszku do pieczenia3 łyzki kakaoopakowanie cukru waniliowego1 i 1/2 szkl maki przennejZółtka utrzec z cukrem na puszysta mase ..ciagle uierajac dodawac stopniowo reszte składników- ciasto robi sie bardzo geste -wiec prosze sie nie przejmować. Białka ubic na szytwna piane i delikatnie dodac do ciasta-wymieszac,'Ciasto podzielic na dwie czesci i wyłożyc do formy, Piec w 190 stopniach przez około 20 min.Syrop:sok z jednej cytryny ze 3 łyzki wody3 łyzki rumu badz spirytusukilka kropel aromatu waniliowegoSkładniki wymieszac ze soba. Woda powinna byc przegotowana.Tak przyrzadzonym syropem napończować biszkopty.Masa:1 litr śmietany kremówki3/4 szklanki cukru pudruskórka otarta z cytrynyaromat waniliowy- parę kropel3 łyzki zelatynyŚmietanę ubić na szytwno, dodac cukier i reszte składników na końcu dodac rozpuszczona żelatyne ( dolac tyle wody zeby było pół szkalnki razem z zelatyna-ostudzic) Tak przygotowana mase wyłozyć na biszkopt i przykryć drugim blatem ciasta.Polewa:100g masła3 łyzki kakao3 łyzki wodypół szklanki cukru pudrucukier waniliowyWszystkie składniki rozgrzać na kuchence i gotowac przez 5 min. Polewe goraca wylac na ciasto.