Wykonanie
Tort jest bardzo smaczny i bardzo
alkoholowy. Masa wychodzi bardzo delikatna, Znajomi stwierdzili ze nawet wygladem przypomina WZ-tkę i bardzo im smakowało :) Polecam !! Sami zróbcie a nie pozałujecie :)Ciasto:3jajka90 g
cukruUtrzeć razem1 łyzeczka
proszku do pieczenia3 płaskie łyzki
kakao3 łyzki
wody3 łyzki
mąkiDodac te składniki do utartych
jajek z
cukrem.wlać do tortownicy i piec w 200 stopniach przez 20-25 minPo upieczeniu -wystudzic,Wokół tortownicy wyłozyć rurki z kremem badz bez kremu,tak zeby wystawały poza tortownice,Masa:100 g
masła100 g cukru'pudruWszystko razem utrzećDo utartego
masła wlac 350 ml
ajerkoniakuUbić
śmietane 30% badz 36 % pół litrarozpuścic
zelatyne 5łyzeczek
zelatyny i mniejsze poł szklanki
wodyGdy wystygnie wlac do masy i na koncu dodac ubita
śmietanę-Delikatnie wymieszać.Tak powstała mase wylac na
biszkopt. Schłodzic w lodówce przez 1 godzine.
Galaretka;150ml
ajerkoniaku2-3 łyzki
zelatyny i 3 łyzki
wody- rozpuścic i wystudzic. Nastepnie wlac do
ajerkoniaku i wylac na mase.Ciasto schłodzic w lodówce :)