Wykonanie
Moja wersja
mlecznej kanapki, którą już kilkakrotnie próbowałam zrobić, ale nie za bardzo mi to wyszło:D Tym razem prawie udało mi się zrobić taką,jak kupuje się w sklepie. Mam nadzieję, że i Wam posmakuje taka wersja.

Składniki:1 kostka
masła1 szklanka
cukru3 łyżki
kakao1/2 szklanki
wody2 szklanki
mąki5 jaj1 płaska łyżka
proszku do pieczeniaMasa :1/2 litra
śmietany kremówki 30%10 łyżek
cukru kryształu2 opakowania
galaretki cytrynowej1 szklanka
wodyWykonanie :Gotuję
wodę,
kakao,
margarynę i
cukier. Studzę, dodaję
żółtka i
mąkę wymieszaną z
proszkiem do pieczenia.
Białka ubijam na pianę, delikatnie mieszam z masą
czekoladową. Ciasto przekładam na blachę o wym. 26x38 cm i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180'C na 30-35 min, do suchego patyczka. Wyjmuję, studzę i kroję wzdłuż na dwie części.
Galaretki rozpuszczam w szklance gorącej
wody, mieszam do rozpuszczenia
żelatyny. Dodaję
cukier i ponownie mieszam. Kremówkę ubijam na sztywno i po łyżce dolewam tężejącą
galaretkę, cały czas ucierając.Na spód ciasta wykładam masę
śmietankową, przykrywam drugim kawałkiem ciasta i schładzam. Schłodzone można polać polewą