ßßß Cookit - przepis na Kruszonka owsiana z owocami

Kruszonka owsiana z owocami

nazwa

Wykonanie

Jeżeli macie jeszcze w zamrażalniku owoce, to pora zużyć zapasy tak, aby już za chwilę zapełniać zamrażalkę nowymi darami lata. Taka kruszonka wydaje się być idealnym rozwiązaniem. Nie dość, że pozwoli za jednym razem niemalże ogołocić lodówkę, to jeszcze jest pyszna i zdrowa. Polecam
Składniki:
700 g mrożonych truskawek (lekko rozmrożonych)
300 g rabarbaru (może być ugotowany tak jak tu)
100 g jagód / borówek
2 - 3 czubate łyżki mąki ziemniaczanej
Na kruszonkę:
50 g masła
75 g mąki orkiszowej / pszennej
30 g cukru trzcinowego
50 g płatków owsianych
50 g orzechów włoskich
Wykonanie:
Masło wyrobić palcami z mąką. Dodać cukier, płatki i posiekane orzechy i wymieszać.
Wszystkie owoce wymieszać z mąką ziemniaczaną i przełożyć do naczynia do zapiekania. Posypać przygotowaną kruszonką. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i zapiekać przez około 25 - 30 minut. Podawać po lekkim przestudzeniu.
Źródło:http://stokolorowkuchni.blox.pl/2015/05/Kruszonka-owsiana-z-owocami-1.html