ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoboczek surowy 1 kilogramówczosnek 3 ząbkikoper włoski (ziarenka)według uznaniamleko 3 szklanekskórka z pomarańczy 1 sztuklaska cynamonu 1 sztukliść laurowy 2 sztuksól gruba według uznaniaWykonanie:Po nacinać skórkę boczku w dość dużą kostkę. Oczyszczony czosnek rozetrzeć z solą i kilkoma ziarenkami kopru. Mieszanką nasmarować rozcięcia w boczku. Ułożyć boczek w naczyniu żaroodpornym skórka do góry i piec 10 minut w 250 stopniach. Gdy skórką się zrumieni, zalać boczek mlekiem, dodać skórkę pomarańczową, cynamon i listki laurowe. Naczynie przykryć pokrywką lub folią aluminiową i piec jeszcze 60 minut w 180 stopniach. Podawać z pieczywem na ciepło lub na zimno.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaWielkanocWigiliaZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: