Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
boczek surowy 1 kilogramów
czosnek 3 ząbki
koper włoski (ziarenka)według uznania
mleko 3 szklanekskórka z
pomarańczy 1 sztuklaska
cynamonu 1 sztuk
liść laurowy 2 sztuk
sól gruba według uznaniaWykonanie:Po nacinać skórkę
boczku w dość dużą kostkę. Oczyszczony
czosnek rozetrzeć z
solą i kilkoma ziarenkami
kopru. Mieszanką nasmarować rozcięcia w
boczku. Ułożyć
boczek w naczyniu żaroodpornym skórka do góry i piec 10 minut w 250 stopniach. Gdy skórką się zrumieni, zalać
boczek mlekiem, dodać
skórkę pomarańczową,
cynamon i
listki laurowe. Naczynie przykryć pokrywką lub folią aluminiową i piec jeszcze 60 minut w 180 stopniach. Podawać z
pieczywem na ciepło lub na zimno.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaWielkanocWigiliaZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: