ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegoboczek ze skórą 1 kilogramówmleko 3 szklanekczosnek 3 ząbkiziarno kopru włoskiego według uznaniaskórka z cytryny według uznaniakora cynamonu - kawałek 1 sztukliść laurowy 2 sztuksól gruba według uznaniaWykonanie:Oczyszczony, zmiażdżony czosnek rozetrzeć z solą i kilkoma ziarnami kopru. Skórkę boczku naciąć w dużą kostkę i mieszankę wetrzeć w nacięcia. Odstawić do lodówki na 2,5h. Następnie ułożyć w brytfannie i wstawić do piekarnika nagrzanego do 250 stopni i piec ok. 15 min, aż skórka się zrumieni. Zalać gorącym mlekiem, dodać skórkę cytrynową, liście laurowe i cynamon. Na czynie przykryć pokrywką lub folią aluminiową. Zmniejszyć temperaturę do 170 stopni i piec jeszcze ok. 60 minut. Podawać na ciepło lub na zimno z piklami oraz mieszanym pieczywem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaWielkanocWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: