ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegofilety śledziowe 250 gramówziemniaki 1 kilogramówśmietana 150 gramówjogurt naturalny 150 gramówjabłka 1 sztukogórek kwaszony 1 sztukcebula 1 sztukliście kapusty pekińskiej 4 sztukpieprz według uznaniaWykonanie:Oczyszczone, pokrojone na bardzo cienkie talarki ziemniaki smażyć pod przykryciem na patelni ok. 20 minut. Często mieszając.Oczyszczoną cebulę, jabłko oraz ogórek drobno pokroić lub zetrzeć i wymieszać ze śmietaną oraz jogurtem.Śledzie pokroić na 2 cm kawałki. Drobno posiekać kapistę i rozłożyć na połowie każdego talerza, a na niej położyć śledzie i polać sosem. Obok położyć ziemniaki i posypać zieleniną.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: