Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
szpinak 1 kilogramów
jajka 8 sztuk
natka pietruszki według uznania
parmezan 1 łyżek stołowych
twarożek ziołowy 1 łyżek stołowych
oliwa 2 łyżek stołowych
czosnek 1 ząbki
gałka muszkatołowa według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczony
szpinak blanszować minute w osolonym wrzątku. Odcedzić i osaczyć.Ugotowane na twardo, obrane
jajka przekroić wzdłuż na pół. Wyjęte
żółtka rozgnieść widelcem i wymieszać z posiekaną
natką, startym
parmezanem i
twarożkiem. Masą
serową nafaszerować połówki
białek i smażyć 2 minuty na
oliwie najpierw farszem do góry, następnie odwrócić i smażyć jeszcze ok. 2 minuty. Wyjąć i trzymać w cieple.Oczyszczony
czosnek pokroić w cienkie plasterki i poddusić na
oliwie ze smażenia jaj. Dodać
szpinak i chwilę podgrzewać. Doprawić do smaku gałką,
solą oraz
pieprzem. Na talerzach rozłożyć
szpinak z
jajkami i udekorować
natką pietruszki. Podawać z podsmażonymi
ziemniakami.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z JajPotrawy z
seremWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: