ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegobaklażan 1 sztukpomidor 1 sztukpesto 6 łyżek stołowycholiwa 5 łyżek stołowychpapryka czerwona 6 sztuknatka pietruszki 1 pęczeksok z cytryny 2 łyżek stołowychser feta 300 gramówpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Umytego bakłażana pokroić wzdłuż na paski i oprószyć solą. Umytego pomidora pokroić na ćwiartki, usunąć gniazda nasienne, a miąższ pokroić w drobna kosteczkę. Wymieszać z pesto. Opłukane plastry bakłażana z jednej strony posmarować mieszanką pesto. Złożyć i z piąć wykałaczką. Posmarować oliwą i grillować ok. 10 minut.Paprykom z ciąć końce z ogonkami i oczyścić. Opłukaną, posiekaną natkę wymieszać z sokiem z cytryny i 3 łyżkami oliwy. Doprawić sola oraz pieprzem. Tą marynatą posmarować papryki od wewnątrz. Ser pokroić w kosteczkę, napełnić papryki i skropić reszta marynaty. Opiekać na grillu 20 minut. W trakcie obracać.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!InneJarzyny i Pasztety weg.Potrawy z GrillaPotrawy z seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: