Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
baklażan 1 sztuk
pomidor 1 sztukpesto 6 łyżek stołowych
oliwa 5 łyżek stołowych
papryka czerwona 6 sztuk
natka pietruszki 1 pęczek
sok z cytryny 2 łyżek stołowych
ser feta 300 gramów
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Umytego
bakłażana pokroić wzdłuż na paski i oprószyć
solą. Umytego
pomidora pokroić na ćwiartki, usunąć gniazda nasienne, a miąższ pokroić w drobna kosteczkę. Wymieszać z pesto. Opłukane plastry
bakłażana z jednej strony posmarować mieszanką pesto. Złożyć i z piąć wykałaczką. Posmarować
oliwą i grillować ok. 10 minut.
Paprykom z ciąć końce z ogonkami i oczyścić. Opłukaną, posiekaną
natkę wymieszać z
sokiem z cytryny i 3 łyżkami
oliwy. Doprawić
sola oraz
pieprzem. Tą marynatą posmarować
papryki od wewnątrz.
Ser pokroić w kosteczkę, napełnić
papryki i skropić reszta marynaty. Opiekać na grillu 20 minut. W trakcie obracać.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!InneJarzyny i Pasztety weg.Potrawy z GrillaPotrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: