ßßß Cookit - przepis na Sałatka z fasolką szparagową

Sałatka z fasolką szparagową

nazwa

Wykonanie

Pin It
Dziś prosty sposób na to, jak wykorzystać fasolkę szparagową ugotowaną dzień wcześniej i taką, która się już nam przejadła podawana tylko na ciepło z bułką tartą i masłem.
Wiadomo, że warzywa smakują najlepiej gotowane na bieżąco, ale czasami jest tak, że zostanie nam coś z poprzedniego dnia. I wtedy na szybko możemy sobie przygotować taką oto sałatkę.
Składniki:
30 dag ugotowanej na parze fasolki szparagowej
10 dag fety
2 spore pomidory
oliwa z oliwek EV
sól
świeżo zmielony pieprz
ok. łyżki posiekanej natki pietruszki
1 ząbek czosnku
sok z cytryny
Wykonanie:
Pomidory parzymy i obieramy ze skórki.
W moździerzu ucieramy czosnek z odrobiną soli, dodajemy oliwę, sok z cytryny, pieprz i natkę, dokładnie mieszamy.
W misce układamy fasolkę szparagową, pokrojoną w kostkę fetę i pokrojone pomidory. Warzywa polewamy sosem, mieszamy.
Jeśli mamy ochotę do sałatki możemy dodać podgrzaną fasolkę, też bardzo fajnie smakuje.
Źródło:http://www.kulinarneprzygodygatity.pl/2013/09/saatka-z-fasolka-szparagowa.html