ßßß
            
        
Dziś prosty sposób na to, jak wykorzystać fasolkę szparagową ugotowaną dzień wcześniej i taką, która się już nam przejadła podawana tylko na ciepło z bułką tartą i masłem.Wiadomo, że warzywa smakują najlepiej gotowane na bieżąco, ale czasami jest tak, że zostanie nam coś z poprzedniego dnia. I wtedy na szybko możemy sobie przygotować taką oto sałatkę.Składniki:30 dag ugotowanej na parze fasolki szparagowej10 dag fety2 spore pomidoryoliwa z oliwek EVsólświeżo zmielony pieprzok. łyżki posiekanej natki pietruszki1 ząbek czosnkusok z cytrynyWykonanie:Pomidory parzymy i obieramy ze skórki.W moździerzu ucieramy czosnek z odrobiną soli, dodajemy oliwę, sok z cytryny, pieprz i natkę, dokładnie mieszamy.W misce układamy fasolkę szparagową, pokrojoną w kostkę fetę i pokrojone pomidory. Warzywa polewamy sosem, mieszamy.Jeśli mamy ochotę do sałatki możemy dodać podgrzaną fasolkę, też bardzo fajnie smakuje.