Wykonanie
Coś dla fanów świeżości ! Ciekawa
sałatka z nutą
mięty i wyraźnym
cytrynowym smakiem.Idealne na te upały, które opanowały Europę :)Składniki :* 100 g
fasolki szparagowej,* 10 - 15
pomidorków koktajlowych,* 1 łyżka
soku z cytryny,* 1 gałązka
mięty,* 2 łyżki
oliwy z oliwek,*
sól,
pieprz,Przygotowanie :
Fasolkę szparagową umyj, obierz z ogonków, pokrój na 1,5 cm kawałki, ugotuj al dente w osolonej wodzie, z blanszuj.
Pomidorki umyj, przekrój na połówki, przełóż do miski, dodaj
fasolkę.Z gałązki oderwij liście
mięty, umyj i posiekaj jak najdrobniej.W szklance zmieszaj
sok z cytryny,
oliwę z oliwek, szczyptę
soli i
pieprzu a także posiekaną
mięte.Sos dodaj do warzyw i zmieszaj.