Pomysł na lekki, orzeźwiający obiad. Sałatka do przygotowania w kwadrans, nie licząc czasu chłodzenia.Składniki:1/2 szklanki kuskusu1/4 pęczka zielonych szparagówkilka pomidorków koktajlowychkilka - kilkanaście listków miętyoliwasok z cytrynysól, pieprzWykonanie:Kuskus zalewamy wrzącą, lekko osoloną wodą. Przykrywamy i odstawiamy na 5 minut. Następnie odstawiamy do przestygnięcia. Szparagi myjemy i odłamujemy zdrewniałe końcówki. Następnie gotujemy na parze przez 2 - 3 minuty. Odstawiamy do przestygnięcia, a potem kroimy na 2 - 3 cm kawałki. Pomidory myjemy i kroimy na ćwiartki. Przestudzony kuskus, pokrojone szparagi i pomidorki mieszamy w misce razem z miętą. Skrapiamy oliwą i sokiem z cytryny. Doprawiamy do smaku.