ßßß
Wpis na bloguSpodobał Ci się ten przepis i zdjęcia? Udostępnij go i przypnij!Oceń przepis aby doradzić innym!Brak głosów0
0adminSałatka z truskawkami, pieczarkami i serem kozimz miodowym winegretem balsamicznym i świeżym oreganoDo sałatki będą też pasować: młoda cebulka, zrumieniony na patelni i odsączony boczek, kurczak oraz czarne oliwki.Składniki2 porcjesałata lodowakilkanaście truskawek4 pieczarki80 g sera koziegoświeże oregano (lub bazylia)Miodowy sos balsamiczny z tabasco:2 łyżki octu balsamicznego1 łyżka miodu1 łyżeczka musztardy1 łyżeczka soku z cytryny2 łyżki oliwy extra verginekilka(naście) kropli sosu tabascoPrzygotowanieSkładniki sosu wymieszać w miseczce. Do głębokich talerzy lub salaterek włożyć pokrojoną sałatę, oprószyć ją solą i pieprzem, dodać pokrojone na plasterki pieczarki i przepołowione truskawki uprzednio posypane cukrem. Pokruszyć ser kozi i obsypać listkami oregano. Polać przygotowanym sosem.