ßßß
Wpis na bloguSpodobał Ci się ten przepis i zdjęcia? Udostępnij go i przypnij!Oceń przepis aby doradzić innym!Brak głosów0
0kwestiasmakuSałatka z truskawkami i parmezanemz sałatą lodową, sosem balsamicznym i czarnym pieprzemIdealne połączenie truskawek, parmezanu i octu balsamicznego! Razem z chrupiącą sałatą rzymską i świeżo zmielonym czarnym pierzem (najlepiej młotkowanym) tworzą wspaniałą, ponadczasową kompozycję.Składniki1 porcjakawałek sałaty lodowej150 g truskawek20 g parmezanu lub grana padanoświeżo zmielony czarny pieprz (lub młotkowany)Sos balsamico:3 łyżki oliwy extra vergine1 łyżka octu balsamicznego1 łyżka mioduPrzygotowanieSałatę lodową poszatkować, włożyć do szerokiego i głębokiego talerza. Ułożyć połówki truskawek, doprawić wszystko pieprzem, polać sosem (wymieszane składniki) i posypać wiórkami tartego parmezanu.WskazówkiDo tej sałatki można wykorzystać gotowego, gęstego sosu balsamicznego z plastikowej buteleczki.