Kaszy jaglanej ciąg dalszy. Dzisiaj proponuję kotlety rybne właśnie z jej dodatkiem. Niesamowity efekt pod warunkiem, że nie przeszkadza Wam zapach ryby. Kotlety są mięciutkie, delikatne i bardzo smaczne. Polecam.Składniki:3 filety z ryby ( u mnie morszczuk)szklanka ugotowanej kaszy jaglanej1 jajkosól, pieprznatka pietruszki1 ząbek czosnkubułka tartaolej do smażeniaRybę przepuścić przez maszynkę. Ugotowaną i wystudzoną akszę dodać do zmielonej ryby. Dodać także przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, posiekaną natkę pietruszki, sól, pieprz i jajko. Wszystko dokładnie wymieszać. Jeśli masa jest zbyt rzadka można dodać trochę bułki tartej. Formować zgrabne kotlety, obtaczać w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju, z każdej strony na rumiano.Smacznego:)