Wykonanie
Kolejny chlebek na blogu nie wymaga chyba rekomendacji i każdy miłośnik tego typu wypieku powinien być zadowolony. Ciasto jest wilgotne, raczej z tych ciężkich, bardzo aromatyczne i zdrowe. I w wykonaniu bardzo proste i
szynkie. Polecam:)

Składniki:320 g
mąki pszennej1 szklanka
pure z dyni100 g rozpuszczonego
masła3
jajka1
banan100 ml
miodu1/2 szklanki
płatków owsianych1 łyżeczka
cynamonu2 płaskie łyżeczki
proszku do pieczeniapestki dyniSypkie składniki umieścić w jednej misce. W drugim naczyniu rozgnieść
banana i dodać do niego wszystkie płynne składniki. Przelać je do sypkich i dokładnie wymieszać. Formę keksową wysmarować
masłem i wysypać
płatkami owsianymi i
pestkami dyni. Przełożyć ciasto, wyrównać. Wstawić ciasto do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec ok. 50 min, do suchego patyczka. Po wystudzeniu posypać
cukrem pudrem.Smacznego:)