Wykonanie
Cześć,Dziś zapraszam Was do nowego numeru Magazynu Apetyt – Małopolskiego magazynu blogerów kulinarnych, gdzie znajdziecie m.in. mój przepis na
kakaowe ciasteczka owsiano-marchwiane .
Składniki (na około 20 sztuk):100 gram górskich
płatków owsianych,90 gram
mąki pszennej,1 łyżeczka
proszku do pieczenia,1 i ½ łyżeczki
cynamonu,1 i ½ łyżeczki
kakao,2 kopiaste łyżki miękkiego
masła,1
jajko,4 łyżki
miodu (dowolnego),1 duża
marchewka.Making-of:Do miski przesiewamy
mąkę. Dodajemy
otręby, proszek,
kakao i
cynamon. Całość mieszamy. Dodajemy startą na drobno
marchew. W drugiej misce mieszamy
masło z
jajkiem oraz
miodem.Dodajemy wilgotne składniki do mieszanki z
mąką. Mieszamy aż do uzyskanie względnie jednorodnej masy. Przykrywamy miskę z masą folią i odstawiamy do lodówki na 30 minut.Masę nakładamy po łyżeczce na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Ciasteczka pieczemy 20 minut w temperaturze 180 stopni – aż się zarumienią po bokach.Smacznego!Gosia