ßßß
Składniki (na około 20 sztuk):100 gram górskich płatków owsianych,90 gram mąki pszennej,1 łyżeczka proszku do pieczenia,1 i ½ łyżeczki cynamonu,1 i ½ łyżeczki kakao,2 kopiaste łyżki miękkiego masła,1 jajko,4 łyżki miodu (dowolnego),1 duża marchewka.Making-of:Do miski przesiewamy mąkę. Dodajemy otręby, proszek, kakao i cynamon. Całość mieszamy. Dodajemy startą na drobno marchew. W drugiej misce mieszamy masło z jajkiem oraz miodem.Dodajemy wilgotne składniki do mieszanki z mąką. Mieszamy aż do uzyskanie względnie jednorodnej masy. Przykrywamy miskę z masą folią i odstawiamy do lodówki na 30 minut.Masę nakładamy po łyżeczce na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Ciasteczka pieczemy 20 minut w temperaturze 180 stopni – aż się zarumienią po bokach.Smacznego!Gosia