Wykonanie
Składniki:*na ciasto- 1,5 szklanki
mąki pszennej- 1/2 łyżeczki
sody- 1/2 łyżeczki
proszku do pieczenia- 1,5 łyżeczki
cynamonu- 2 łyżki płynnego
miodu- 1/4 szklanki
cukru- 1/4 szklanki miękkiego
masła- 1/4 szklanki
masła orzechowego- 2
jajka- 2 dojrzałe
banany*na kruszonkę- 2/3 szklanki
mąki pszennej- 1/4 szklanki
cukru- 50g zimnego
masła- 1/2 łyżeczki
cynamonuSposób przygotowania:1.
Banany miksujemy, dodajemy
jajka,
miód,
masło,
masło orzechowe, ponownie miksujemy. Następnie dodajemy
mąkę wymieszaną z
proszkiem do pieczenia,
sodą,
cynamonem i
cukrem, miksujemy na gładko.2. Wszystkie składniki na kruszonkę wkładamy do miski, wyrabiamy palcami, aż powstaną grudki.3. Ciasto wlewamy do formy na muffiny wyłożonej papilotkami, posypujemy kruszonką i pieczemy ok. 20 min. w 180 stopniach, studzimy.