Kompozycja mięsa i warzyw w formie lekkiej sałatki to najlepsze co może być. Dla mnie może to być obiad, przekąska w ciągu dnia ale najczęściej praktykuję takie sałatki na kolację. Istotną sprawą jest tu sos. Mój ulubiony to ten z octem balsamicznym i miodem. Genialnie komponuje się z pomidorami. Polecam wszystkim.S kładniki:1 filet wędzony z kurczakagarść mieszanki sałatkilka pomidorków koktajlowych (użyłam daktylowych-są genialne)1 mała czerwona cebulakilka czarnych oliwek1 krążek sera camembertSkładniki na dressing:1 łyżka miodu2 łyżki octu balsamicznego6 łyżek oliwysólpieprzSkładniki dressingu wymieszać do uzyskania gładkiej konsystencji.Na talerzu ułożyć sałatę. Dodać pokrojone mięso, oliwki, pomidory, krążki cebuli oraz ser pokrojony w kostkę. Polać sałatkę przygotowanym dressingiem. Posypać posiekanym szczypiorkiem. Przed podaniem schłodzić.Smacznego:)