ßßß
InspiracjaSkładniki:filet z kaczkiolej do smażenia2 ząbki czosnku1 łyżka sosu sojowego1 łyżka oliwy2cm korzenia imbirusól, pieprz2 jabłkakilka łyżek wody1 łyżka cukru trzcinowegoCzosnek z imbirem przepuścić przez praskę, wymieszać z oliwą i sosem sojowym. Filety przykryć marynatą i odstawić do lodówki na całą noc. Na patelni rozgrzać olej , włożyć filety i obsmażyć z obydwu stron. Zmniejszyć ogień, przykryć i dusić na wolnym ogniu. Jeśli płyn całkowicie wyparuje można dolać odrobinę wody. Usmażone filety pokroić na plasterki. Na tłuszcz po smażeniu kaczki włożyć obrane i pokrojone jabłka. Dodać cukier, podlać wodą i prażyć, aż jabłka się rozpadną. Na talerzu ułożyć garść szpinaku, odrobinę jabłkowego puree i plastry usmażonej kaczki.Smacznego:)