ßßß
Składniki:250 g mąki4 łyżki cukrukostka margarynypół łyżeczki soli2 żółtka3 łyżki MalibuSkładniki na nadzienie:2 jajka100 ml śmietanki 30%120 g cukru150-200 g wiórków kokosowych3-4 łyżki Malibu500 g rabarbaru + 6 łyżek cukruMargarynę posiekać, rozetrzeć z mąką, solą i cukrem, dodać jajka i likier kokosowy. Wyrobić gładkie ciasto. 1/4 ciasta odłożyć do zamrażalnika, pozostałą część rozwałkować i wyłożyć nim formę do tarty o śr. 24 cm. Wstawić do lodówki.Rabarbar pokroić w drobne kawałki, przesypać cukrem, odstawić. Gdy puści sok, odcedzić.W tym czasie jajka utrzeć z cukrem. Dodać śmietankę, likier, wiórki kokosowe. Masa powinna być raczej gęsta. Na podpieczonym spodzie ułożyć odcedzony rabarbar, na to wylać masę kokosową, na wierzch zetrzeć kruche ciasto. Wstawić do piekarnika i piec ok. 35-40 min. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec ok. 20 min. Wystudzić.Smacznego:)