ßßß
Źródło i tu + moje zmianySkładniki na spód:125 g masła lub margaryny1 szklanka mąki1/3 szklanki cukru trzcinowego1 łyżeczka cukru waniliowegoSkładniki na masę serową:225 g serka śmietankowego2 jajka2 czubate łyżki cukru1 łyżeczka ekstraktu waniliowegoSkładniki na masę jabłkową:4 kwaśne jabłka2 łyżki cukru trzcinowego1 łyżka cynamonu4 łyżki płatków migdałowychTortownicę o śr. 21cm. wysmarować masłem. Z podanych składników zagnieść kruche ciasto. Wyłożyć nim przygotowaną tortownicę. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i podpiekać ok. 20 min. Ser utrzeć z jajami i wanilią i wylać na podpieczony spód. Obrane jabłka pokroić w półplasterki, wymieszać z cukrem i cynamonem i wyłożyć na masie serowej. Posypać płatkami migdałowymi. Piec 40-45 min. w temperaturze 180 stopni aż patyczek będzie suchy.Smacznego:)