Wykonanie
Dostałam kobiałkę
malin i nie chciałam, żeby się zmarnowały więc zrobiłam to ciasto. Porządnie
czekoladowe, z
budyniem i pachnące
malinami smakowało wspaniale. Ciasto robi się szybko, trzeba tylko wcześniej ugotować
budyń. Bardzo polecam:)
Składniki na ciasto:kostka
margaryny40 dag
mąkiłyżeczka
proszku do pieczenia3 łyżki
kakao1 łyżka ekstraktu
waniliowego2-3
jajka (zależy od wielkości)3 łyżki
cukru2 budynie
czekoladowe3/4 l
mleka2 szklanki
malinForemkę o wyiarach 20/20 cm wysmarować
masłem.
Margarynę połączyć z
mąką,
cukrem i
kakako aż się utworzy kruszonka. Dodać
jajka, ekstrakt
waniliowy i zagnieść ciasto aż utworzy się kula. Ciasto podzielić na dwie części. Jedną wyłożyć foremkę, a pozostałą włożyć do lodówki na 30 minut.
Budyń ugotować według przepisu na opakowaniu. Wystudzić. Zimny
budyń wyłożyć na kruche ciasto, obłożyć
malinami. Zetrzeć na tarce drugą część ciasta. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 45-50 min. Po wystudzeniu posypać
cukrem pudrem.Smacznego:)