Wykonanie
Miłośnikom
łososia polecam roladki, tym razem na
omlecie, z dużą ilością
koperku i
serkiem chrzanowym. Ciekawa przystawka zachęca swoim wyglądem i na pewno atrakcyjnie wygląda na
stole. Jest prosta do zrobienia i wręcz ekspresowa, potrzeba jedynie czasu na stężenie dlatego polecam zrobić na noc żeby następnego dnia móc elegancko ją pokroić. Moja wersja jest
miksem różnych przepisów dlatego cieżko podać mi źródło.
Składniki:3
jajka100 ml
mlekaduża garść posiekanego
koperku lub
pietruszki150 g
łososia100 g
serka mascarpone3 łyżki
chrzanu2 łyżki
soku z limonkisól,
pieprztłuszcz do smażenia
Jajka rozbełtać z
solą,
pieprzem, dolać
mleko i
koper. Na rozgrzanej patelni usmażyć omleta, z dwóch stron. Zdjąć z patelni i odsączyć na papierowym ręczniku.
Serek mascarpone wymieszać z
chrzanem,
sokiem z limonki, doprawić
solą i
pieprzem. Omlet posmarować
serkiem, na nim ułożyć
łososia i delikatnie zwinąć ale dość ciasno. Owinąć folią i wstawić do lodówki. Następnego dnia kroić ładne plasterki.Smacznego:)