Sezon truskawkowy w pełni więc pora zrobić ciasto, które zazwyczaj wszystkim smakuje. Jest lekkie, niezbyt słodkie i bardzo letnie.Składniki na biszkopt:6 jaj1 szklanka cukru (niepełna)1 szklanka mąk1 płaska łyżeczka proszku do pieczeniaBiałka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka. Dodać mąkę, zmieszaną z proszkiem i lekko wymieszać. Wylać na formę do pieczenia. Upiec na złoty kolor. Po upieczeniu przekroić na 2 części.Składniki na piankę:kubek truskawek (dowolna ilość)galaretka truskawkowa330 ml śmietany kremówkicukier puder do posypaniaGalaretkę rozpuścić. Śmietanę ubić z cukrem, dodać tężejącą galaretkę. Na jednej części biszkoptu wyłożyć połowę pianki, rozłożyć truskawki i wylać pozostałą część pianki. Przykryć drugą połową biszkoptu. Docisnąć i wstawić do lodówki. Wierzch posypać cukrem pudrem. Można też ułożyć na nim pokrojone truskawki i zalać drugą galaretką.Smacznego:)