Tak mi się ten pasztet udał, i tak nam smakował, że w sobotę muszę zrobić znowu bo już go nie ma. Mięso delikatne, odpowiednio doprawione i wspaniale pachnące śliwką, z jej lekką słodyczą. Robiłam już kiedyś pasztet z zurawiną ale ten jest jeszcze lepszy. Bardzo polecam:)Składniki:0,5 kg wątróbek drobiowych0,5 kg boczku surowego4 udka drobiowe20 dkg łopatki2 cebule2 jajka1 bułkaprzyprawy (ok. 1 łyzka vegety lub kucharka)Mięso z łopatki i udka ugotować. Boczek pociąć na mniejsze kawałki i usmażyć na patelni. Wątróbkę zaparzyć. Cebulę pokrojoną w kostkę przysmażyć. Ostudzone mięso i wątróbkę z cebulą przemielić przez maszynkę do mięsa trzykrotnie. Do powstałej masy dodać dwa jaja, namoczoną w wodzie i w yciśniętą bułkę oraz suszone śliwki (wcześniej je namoczyłam). Wszystko dokładnie wymieszać i doprawić świeżo zmielonym pieprzem, solą i majerankiem. Wyłożyć do wysmarowanej formy i piec w piekarniku ok. 45 min. w 200 stopniach C.Smacznego:)