ßßß Cookit - przepis na Pasztet drobiowo-wieprzowy

Pasztet drobiowo-wieprzowy

nazwa

Wykonanie

Dzisiaj polecam pyszny pasztet drobiowo-wieprzowy. Trochę jest przy nim roboty - dla mnie najgorsze jest mielenie mięsa - ale warto poświęcić jedno popołudnie albo rozłożyć sobie przygotowanie pasztetu na raty bo efekt wynagradza pracę.
Składniki:
0,5 kg wątróbek drobiowych
0,5 kg boczku surowego
20 dkg łopatki
2 cebule
2 jajka
1 bułka
przyprawy
Mięso z łopatki i boczek pociąć na mniejsze kawałki i usmażyć na patelni. Wątróbkę i cebulę pokrojoną w kostkę również przysmażyć. Ostudzone mięso i wątróbkę z cebulą przemielić przez maszynkę do mięsa trzykrotnie. Do powstałej masy dodać dwa jaja, namoczoną w wodzie i w yciśniętą bułkę. Wszystko dokładnie wymieszać i doprawić świeżo zmielonym pieprzem, solą i majerankiem. Wyłożyć do wysmarowanej formy i piec w piekarniku ok. 45 min. w 200 stopniach C.
Smacznego:)
Źródło:http://eksplozjasmaku.blox.pl/2011/09/Pasztet-drobiowo-wieprzowy.html