ßßß Cookit - przepis na Wieprzowina w sosie musztardowo-śmietanowym z ziołami

Wieprzowina w sosie musztardowo-śmietanowym z ziołami

nazwa

Wykonanie

Musztardę jako dodatek do mięsa sprawdziłam juz wiele razy. Znakomicie pasuje zarówno do drobiu jak i wieprzowiny. Wczorajszy obiad nie był jakiś eksluzywny ale smakował wszystkim a to przecież najważniejsze. Tym razem dodałam francuską musztardę, która kuleczkami gorczycy może uatrakcyjniać wygląd potrawy. Ze względu na dzieci lepiej nie przesadzić z jej ilością bo musztarda zaostrza smak.
Składniki:
6 plastrów szynki wieprzowej
3 łyżki musztardy
1 cebula
olej do smażenia
szklanka śmietany
2 szklanki bulionu
tymianek
sól, pieprz
Plastry szynki podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu z obydwóch stron. Dodać posiekaną cebulę i chwilę smażyć. Dodać bulion, zioła, sól, pieprz i gotować aż mięso będzie miękkie. Pod koniec duszenia dodać musztardę i śmietanę i gotować aż sos zgęstnieje. Doprawić do smaku.
Smacznego:)
Źródło:http://eksplozjasmaku.blox.pl/2011/07/Wieprzowina-w-sosie-musztardowo-smietanowym-z.html