Eksplozja smakuDobre jedzenie i picie jest zawsze lepsze niż głupie gadanieWiosenka Eksplozja SmakuUtwórz swoją wizytówkęPisz blogzamów newsletterBlog > Komentarze do wpisu« Muszelki w sosie mięsnymFocaccia z oliwkami i ... »Składniki:1 cebula1 łyżka oleju100 g przecieru pomidorowego200 g śmietany200 ml piwa pszennegosól, pieprzpapryka w proszkucukier1 kg filetów z kurczaka300 g pieczarek200 g fetyCebulę obrać, pokroić w kostkę i zeszklić na gorącym oleju. Wymieszać z przecierem pomidorowym. Dodać śmietanę i piwo, zagotować. Doprawić solą, pieprzem i papryką. Ostudzić. Filety opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem kuchennym, każdy przekroić na pół ( ja pokroiłam w paseczki). Marynować w zalewie piwnej 12-15 godzin. Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 stopni. Pieczarki oczyścić i pokroić w plasterki. Filety wyjąć z marynaty, przełożyć do posmarowanej tłuszczem formy i przykryć warstwą pieczarek. Polac 4 łyżkami zalewy. Fetę pokroić w kostkę i posypać zapiekankę. Piec 45-50 minut. Zapiekankę podawać z razowym chlebem lub sałatką z ziemniaków.poniedziałek, 04 października 2010, wiosenka27poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »Komentarze