Wykonanie
Eksplozja smakuDobre jedzenie i picie jest zawsze lepsze niż głupie gadanie

Wiosenka Eksplozja SmakuUtwórz swoją wizytówkęPisz blog
zamów newsletterBlog > Komentarze do wpisu« Gulasz
pomidorowyDrożdżówki z
bananami, ... »

Składniki:1 łyżka
oliwy500 g mielonej
wieprzowiny1 średnia drobno pokrojona
zielona papryka1 świeża drobno posiekana czerwona
papryczka chilli1 zmiażdżony ząbek
czosnku1/2 szklanki drobno posiekanej liśći
kolendry8 tortillidodatkowo 2 łyżki
oliwy2 szklanki grubo
startego sera cheddarRozgrzać łyżkę
oliwy na patelni. Smażyć
mięso, mieszając, ok. 10 minut. Dodać
paprykę,
chilli oraz
czosnek, podgrzewać dalej, nie przerywając mieszania, tak długo, aż całość nabierze aromatu. Zdjąć z ognia, dosypać
kolendrę. Użyć pozostałej
oliwy do posmarowania jednej strony każdej tortilli. Przygotowane
mięso ropzrowadzić równomiernie na połowie placków, położonych na patelnię stroną pokrytą
oliwą, posypać
serem. Przykryć drugą połową tortilli, natłuszczoną stroną do góry. Smażyć tortillę partiami na patelni, dopóki się lekko nie przyrumienią. Pokroić na ćwiartki.Smacznego:)sobota, 15 maja 2010, wiosenka27poleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Komentarze