ßßß Cookit - przepis na Roladki wieprzowe z kiszoną kapustą

Roladki wieprzowe z kiszoną kapustą

nazwa

Wykonanie

Chociaż najczęściej używam kurczaka to jednak od czasu do czasu zdarza mi się przygotować coś z wieprzowiny. Tak dla odmiany i żeby potem jedząc kurczaka, przypomniało się nam jaki on jest dobry. Przepis na te roladki od razu przypadł mi do gustu bo wiedziałam jak się sprawdza kapusta kiszona w takich daniach. No i oczywiście obecność kminku obowiązkowa:)
Składniki:
20 dag kiszonej kapusty
15 dag wędzonego boczku
1 cebula
5 dużych porcji mięsa wieprzowego bez kości
olej
15 dag startego, żółtego sera
1/2 łyżeczki kminku
1/4 łyżeczki suszonego oregano
1/4 łyżeczki suszonego rozmarynu
sól, pieprz
Kapustę zalać zimną wodą, gotować do miękkości. Boczek i cebulę drobno pokroić, przesmażyć. Dodać do odcedzonej kapusty, przyprawić solą, pieprzem i kminkiem. Mięso rozbić na cienki płat. Posmarować olejem, posypać solą, pieprzem. Odstawić w chłodne miejsce na kilka godzin. Na płatach mięsa rozłożyć farsz, zrolować, spiąć wykałaczką. Mięso obsmażyć na oleju, przełożyć do wysmarowanego naczynia żaroodpornego. Posypać serem wymieszanym z ziołami. Zapiekać 20 minut w temperaturze 180 stopni.
Smacznego:)
Źródło:http://eksplozjasmaku.blox.pl/2010/02/Roladki-wieprzowe-z-kiszona-kapusta.html