Wykonanie

Przepis znalazłam na blogu Ekslpozja smaku . Ja upiekłam te roladki bez
sera..ale przepis cytuję za autorką...20 dag
kiszonej kapusty15 dag
wędzonego boczku1
cebula5 dużych porcji
mięsa wieprzowego bez kości
olej15 dag startego,
żółtego sera [ nie dałam]1/2 łyżeczki
kminku1/4 łyżeczki
suszonego oregano1/4 łyżeczki suszonego
rozmarynusól,
pieprzKapustę zalać zimną
wodą, gotować do miękkości.
Boczek i
cebulę drobno pokroić, przesmażyć. Dodać do odcedzonej
kapusty, przyprawić
solą,
pieprzem i
kminkiem.
Mięso rozbić na cienki płat. Posmarować
olejem, posypać
solą,
pieprzem. Odstawić w chłodne miejsce na kilka godzin. Na płatach
mięsa rozłożyć farsz, zrolować, spiąć wykałaczką.
Mięso obsmażyć na
oleju, przełożyć do wysmarowanego naczynia żaroodpornego. Posypać
serem wymieszanym z
ziołami. Zapiekać 20 minut w temperaturze 180 stopni.