Wykonanie
Z ciast batonikowych i
wafelkowych moim ulubionym jest Prince
Polo. Jest niezbyt słodkie - zawsze zmniejszam ilośc
cukru, dzięki
wafelkom i
orzechom chrupiące, z pyszną
maślaną masą. Jeśli kogoś przeraża masa, może zrobić budyniową lub jakąkolwiek inną Ja robię właśnie
maślaną bo świetnie komponuje się z
kakowym biszkoptem oraz
orzechowo-
wafelkową bezą i trochę przypomina w smaku tort.

Składniki na
biszkopt:4
jajka1/2 szklanki
mąki pszennej1/2 szklanki
cukru1/2 łyżeczki
proszku do pieczenia2 łyżki
kakaoBiałka ubić, dodać
cukier i nadal ubijać. Dodac
żółtka i jeszcze ubijać. Dodać
mąkę,
proszek do pieczenia i
kakao. Wymieszać. Piec 25 minut. Ostudzony
biszkopt nasączyć
wodą wymieszaną z
sokiem cytrynowym.Składniki na
bezę:3 duże
wafelki Prince
Polo10 dag
kokosu10 dag
orzechów włoskich6
białek1 szklanka
cukru (dałam trochę mniej)
Białka ubić na sztywno, dodać
cukier i dalej ubijać. Dodać pokrojone Prince
Polo,
orzechy i
kokos. Wymieszać i upiec.Składniki na masę:10 dag
masła6
żółtek5 łyżek
cukruZółtka utrzeć na parze, dodać
cukier. Ostudzić.
Masło utrzeć, dodać masę jajeczną. WymieszaćCiasto składać w kolejności:
biszkopt kakaowy, krem,
beza, polewa.Smacznego:)