Wykonanie
Eksplozja smakuDobre jedzenie i picie jest zawsze lepsze niż głupie gadanie

Wiosenka Eksplozja SmakuUtwórz swoją wizytówkęPisz blog
zamów newsletterBlog > Komentarze do wpisu«
Czekoladowe muffiny z
wiśniamiŚliwki w occie »

Składniki:· 10 dag
ryżu· 40 dag
marchewki· 2 łyżki
masła·
cebula· garść posiekanej
natki pietruszki·
jajko·
pieprz,
sól· kostka smakowa (warzywna )
Ryż ugotować z kostką
smakową. M
archewkę utrzeć na tarce grube oczka.
Cebulę s kroić w kostkę i podsmażyć na
maśle, dodać
marchewkę startą i podsmażyć 10 minut, dodać ugotowany
ryż, przyprawić do smaku, o dstawić do ostygnięcia. Kiedy masa jest już zimna wbić
jajko, wymieszać, ewentualnie możemy doprawić do smaku wg uznania. Formować niewielkie kotleciki i obtaczać w
bułce tartej. Smażyć na rozgrzanej
oliwie.Smacznego:)piątek, 04 września 2009, wiosenka27poleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Komentarze