Wykonanie
« Powrót  Opis:SMACZNEGO!)Jest to pyszna, szybka potrwa. Ja dzięki niej polubiłam
szpinak ;)Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
makaron 500 gramów
szpinak 250 gramów
śmietanka 250 gramów
ser pleśniowy lazur blue 100 gramów
czosnek 4 ząbki
oliwa z oliwek według uznania
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:W głębokiej patelni nagrzewamy
oliwę. W tym samym czasie nastawiamy
wodę na
makaron w większym garnku. Kroimy drobniutko
czosnek. Wrzucamy na gorącą
oliwę. Podsmażamy na małym ogniu, pilnując aby
czosnek się nie spalił. Dorzucamy drobno skrojony
szpinak (lub mrożony). Podsmażamy około 5 min. Rozdrabniamy w palcach
ser pleśniowy i wrzucamy do
szpinaku. Czekamy aż się
ser roztopi. Doprawiamy
solą i
pieprzem. W tym czasie powinien gotować się
makaron. Dodajemy
śmietankę po trochu, ciągle mieszając. Podgrzewamy całość, co jakiś czas mieszając. Sos powinien troszkę zgęstnieć. Następnie odcedzamy
makaron i wrzucamy gorący z powrotem do garnka. Wlewamy do
makaronu stopniowo sos, ciągle mieszając i tak powstaje nam danie:)Uwagi:
Szpinak świeży lub mrożony)
Śmietanka 30% lub 36%Autor: monia-mm9Zobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WłoskaPotrawy mączne weg.Potrawy z
MakaronemDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: