Dziś na obiad upragniony makaron chyba wszystkich domowników :) pomysłów na makaron było tyle, że można by zrobić makaronowy tydzień :) może się skuszę...przepis własnySkładniki:250g makaronu farfalle ugotowanego al dente250ml śmietanki kremówki1/2 szklanki bulionu100g startego parmezanu100g sera pleśniowego lazur ( u mnie niebieski )200g mrożonego w liściach szpinaku2 ząbki czosnkusól, pieprz do smakuPrzygotowanie:W garnku podgrzewać na małym ogniu szpinak aż do rozmrożenia, dodać bulion i gotować przez chwilę. Następnie dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, wlać śmietanę kremówkę i gotować na malutkim ogniu ok. 5 minut. Pokruszyć na kawałki ser lazur, wrzucić go do sosu śmietanowego i podgrzewać do całkowitego rozpuszczenia. Dodać starty parmezan, sól, pieprz do smaku, wymieszać i wyłożyć na makaron. Pokruszyć na wierzch odrobiną lazura i od razu podawać.Smacznego :)